Story Goes

EEN TIJDSCAPSULE GECREËERD DOOR VERHALEN

Ten Stories High: een nieuwe naam voor een muzikaal collectief waarvan de meeste leden al ruim dertig jaar muziek maken met elkaar. Achter die nieuwe naam schuilen de bands The Mission Blues Band en Goofy and The Regulars: twee toonaangevende bands die hun sporen in de blues en Americana al ruimschoots verdiend hebben. Er waaide de laatste jaren een frisse wind door de band. Zo fris dat de zes muzikanten onder de nieuwe bandnaam “Ten Stories High” hun debuut album hebben uitgebracht.

Ten Stories High staat voor een groot en oud tien verdiepingen tellend gebouw met ziel. De muziek staat als een huis door de ervaring van de bandleden. Elk nummer is een verhaal in dat ’hoge huis’ wat de luisteraar uiteindelijk naar een ’Natural High’ zal brengen.

THE STORY BEHIND THE STORY

De band rond zanger Ruud Junggeburth is een echte vriendenclub. Met Jaap Dörr op basgitaar, Ron van Beijnen op gitaar, Richard van den Dool op toetsen en Jan Michiel Hoog Antink op harmonica is er een stevige muzikale basis met een bak aan ervaring in de studio en op het podium. Zo’n vijf jaar geleden kwam daar drummer Scott Klerkx bij, nadat Goofy drummer Roan Segers naar Denemarken emigreerde. Voor zijn vertrek prees hij zijn beste leerling aan als beoogd opvolger. Dat bleek een Scott in de roos! Scott gaf de toenmalige Goofy and The Regulars een frisse boost waarin geëxperimenteerd werd met andere muziekstijlen en ’Story Goes’ werd geboren: een verzameling van 12 songs, 12 verhaaltjes.

Tegelijkertijd werden de thema’s serieuzer. En minder gerelateerd aan het snowboard thema. Vandaar de behoefte om de bandnaam te veranderen naar Ten Stories High. Het zijn de liedjes, de verhalen die altijd blijven bestaan.

”We zijn van oorsprong blues-muzikanten, maar we durven tegenwoordig verder te kijken”, vertelt zanger Ruud Junggeburth. ”Muzikaal hebben we ons de laatste jaren enorm ontwikkeld. Zonder ons te veel in een hokje te willen plaatsen, moet je denken aan progressieve Blues-rock met een funky pop- en soul-sausje. Daarbij komt dat we in onze teksten wat verder durven te gaan. Bij de twaalf nieuwe nummers die we hebben geschreven onder de projectnaam ’Story Goes’ gaat het over het leven en de actualiteit waarbij we best maatschappijkritisch durven te zijn. Maar we bezingen ook nog steeds thema’s als liefde, euforie en dramatiek. Veel diverser dan voorheen.”

TEN STORIES HIGH